Friday, March 25, 2011

Par i hjerter

Hamret armbånd

Svarte baller

Blåe fölelser

Blåe baller

Knuter på tråden


Strikkelue


Hadde litt restegarn, og strikket en lue av det. Dobbelt garn og tjukke pinner så går det fort :) Mønsteret er ganske enkelt, 1m r og 3m vr.

Skjerf




Skjerfet har jeg strikket i Alpakka fra Du Store Alpakka.
Jeg har lagt opp ca 80m på pinne 3. Legg opp flere/færre m om du ønsker et bredere/smalere skjerf.
Rillemønsteret strikkes slik: 1.p vr (dette er vrangsiden), 2. p. r, 3. p. r, gjenta disse 3 p. til ønsket lengde.
Jeg har strikket skjerfet så langt at jeg får det to ganger rundt halsen. Sy sammen endene. Tips: Skjerfet kan legges i et åtte tall for det syes isammen.

Lang nisselue


Jeg vet ikke hvor mange slike nisseluer jeg har strikket, men hver gang jeg skal strikke den, leter jeg etter oppskriften. Nå er den her. Når jeg har strikket luen til baby har jeg brukt tynnere pinner og garn, men strikket barnestørrelsen.

Oppskriften er til garn med strikkefasthet 22m glattstrikk pa p 3 1/2 = 10 cm
Str barn, dame og herre
Hodeomkrets ca 42 cm (50 cm) 54 cm

Legg opp 90 (98) 112 m og strikk rundt i vrangbord 1r, 1vr. Strikk til vrangborden måler 5 cm eller så lang at den kan brettes dobbel. Strikk videre til arb måler 23 cm. Begynn fellingen *strikk 12 (12) 12m r og 2 r sammen. Gjenta fra * ut omgangen. Strikk 12 omg (alle str) uten felling. Neste omg strikkes 1 m mindre mellom fellingene, og med 1 pinne mindre for hver fellingsomgang. Strikk til slutt 2 og 2m rett sammen og trekk en tråd gjennom de resterende masker. Lag dusk og sy den fast i lua.

Wednesday, March 23, 2011

Matboks




Matboksen har jeg sydd i tykk ullfilt,  har jeg trykt "Peacemeal" på bomullslerret og sydd det på lokket. Lokket lukkes med borrelås, så boksen er enkel å åpne. Det er plass til et glass barnemat og en liten boks med f.eks. bd eller frukt. Eller som på bildet, et glass barnemat, en flaske juice og et beger frukt.

Tuesday, March 22, 2011

Baby Ullbukse

Oppskriften til denne buksen er fra boken "Myk Start" av May B. Langhelle. Jeg har strikket buksen i tynn alpakka fra Du Store Alpakka.

Love, Laugh, Live